Hae meille!

Yläkoulu

Lauttasaaren yläkoulu toimii lähikouluna Lauttasaaren alueen nuorille. Otamme painotusluokille (uinti ja kielikylpy) oppilaita myös muualta, mikäli tilaa on. Uimareiden valinnassa asuinpaikalla ei ole merkitystä. 

Tiedeluokka 
Tiedeluokalla opiskelussa painotetaan luonnontieteellisiä kokonaisuuksia. Opiskelussa on projektiluontoista yhteistyötä kumppaneiden, kuten korkeakoulujen ja yritysten kanssa.  Tiedeluokalla on yksi valinnaisaine painotuksen mukaan vuosittain. Tiedeluokalla oppilaat pääsevät toteuttamaan myös omia tiedeprojektejaan. Luokalle voi hakea laatimalla hakuvideon. Valinnassa painotetaan joulutodistuksen käsityön, ympäristöopin ja matematiikan numeroitaOppilaat valitaan lähikoulualueelta. Lue tarkemmathakuohjeet alla olevasta hakulomakkeesta. 

U-luokka
U-luokka koostuu uimareista ja koripalloilijoista. Työjärjestyksessä on viikossa vähintään 10 tuntia harjoittelua, joka koostuu lajiharjoituksista, liikuntatunneista ja yleisvalmennuksesta. 8. ja 9. luokalla tämän luokan valinnaisaineet koostuvat liikunnasta, joka tukee tavoitteellista harjoittelua. U-luokan toiminnassa noudatetaan Kasva urheilijaksi oppisisältöjä, jotka ovat yhteisiä urheiluakatemiakouluissa. Uintiharjoittelu tapahtuu koulun omassa uimahallissa ja koripalloharjoittelu koulun liikuntasalissa. U-luokalle oppilaat valitaan valtakunnallisen soveltuvuuskokeen perusteella. Koripalloilijoiden valintaan vaikuttaa soveltuvuuskokeen lisäksi oppilaan lähikoulu siten, että paikat täytetään ensisijaisesti Lauttasaaren koulualueen oppilailla. U-luokalle valitaan noin 25 oppilastaUimareiden uintiharjoitukset sisältyvät yhteistyöseurojen kausimaksuun.ToPoLa järjestää koripalloilijoiden lajivalmennuksen. 

Tarkemmat hakuohjeet ovat alla olevissa lomakkeissa. Helsingin ulkopuolelta tulevat uimarit täyttävät myös hakulomakkeen Helsingin ulkopuolelta tuleville.  

Helsingissä urheiluluokkien soveltuvuuskokeen perusosa pidetään 23.1.2019 ja lajiosa 25.1.2019.
Lisätietoja soveltuvuuskokeesta

Urheiluluokan (uinti ja koripallo) vanhempainilta on keskiviikkona 9.1.2019.

Ruotsin kielikylpy
Helsingin ulkopuolelta tulevat täyttävät Helsingin ulkopuolelta tulevien hakulomakkeen.

Harrasteaukko
Lauttasaaren yhteiskoulu pyrkii lukuvuodesta 2019 – 2020 alkaen toteuttamaan harrasteaukkoa peruskoululaisten työjärjestyksissä. Tavoitteena on, että peruskoululaisten koulu loppuisi keskiviikkoisin viimeistään klo 14.30.  

Avoimet ovet
6-luokkalaiset ovat tervetulleita tutustumaan kouluumme avoimien ovien päivänä torstaina 10.1.2019 klo 18.00. Urheiluluokan (uinti ja koripallo) vanhempainilta on keskiviikkona 9.1.2019 klo 18.00.

Vanhempainillan materiaali

Hakulomakkeet
7lk hakulomake tiedeluokalle
7lk hakulomake uimareille
7lk hakulumake Helsingin ulkopuolelta tuleville
7lk hakulomake koripalloilijoille

 Lukio

Tervetuloa tutustumaan Kansainvälisen liiketoiminnan lukioomme avoimien ovien päivänä torstaina 7.2.2019 klo 13.30 ja 18.00.

Lue lisää hakemisesta täältä.

Lauttasaaren yhteiskoulu
Isokaari 19
00200 Helsinki