Klikkaamalla otsikkoa pääset lukemaan aiheista lisää.

Lauttasaaren yhteiskoulussa on yhteinen oppilaskunta yläkoulussa ja lukiossa. Oppilaskunnan hallituksen muodostavat eri luokka-asteilta ehdolle asettuneet oppilaat ja opiskelijat, joilla jokaisella on oma vastuualueensa.

Oppilaskunnan hallitus järjestää lukuvuoden aikana runsaasti erilaista toimintaa.

Hallituksen jäsenet:
Jaakko Ingraeus (pj), Pyry Backman, Rosa Honkonen, Maris Kapper, Santeri Kokkonen, Gabriel Koljonen, Lotta Laakso, Peter Parviainen, Helmi Peräkylä, Anna Pokrovsky, Evelyn Pruuli, Valtteri Sheineman, Sini Sipponen, Heidi Vierumäki, Riina Vehviläinen, Kautto Siiri, Kärki Helmi , Lagström Niklas, Lauerma Milla , Lencioni Leonardo, Nummikoski Anna Elina, Nuotio Matias, Ojala Olli , Peltola Julia , Pihlas Kasperi , Puputti Emilia , Takala Juhana , Valpas Vilja.

http://instagram.com/lykkiopkh/

Olen Leevi, 3,5-vuotias labradorinnoutaja, Lauttasaaren yhteiskoulun virallinen koulukoira. Emäntäni on englannin opettaja Manna Parvinen. Olen pentuajasta asti päässyt Mannan mukaan melkein kaikkialle, niinpä olen tottunut erilaisiin ympäristöihin ja eri-ikäisiin ihmisiin. Tiedän, että koulussa käyttäydytään eri tavalla kuin puistossa. Manna on tarkka työstäni ja läsnäolostani tunneilla, ja hän kysyy aina etukäteen onko kaikille ok, että olen paikalla. Ihan kaikille tunneille en pääse mukaan, silloin viihdytän koulun toimistosiipeä tai nukun omalla paikallani opehuoneessa Mannan pöydän alla.

IMG_5039

Koulupäivät ovat minulle mieluisia, mutta totuuden nimessä olen niiden jälkeen todella väsynyt. Välillä otan torkut tunneillakin, jos tilanne sen sallii.

Minusta tuntuu, että useimpien oppilaiden ja henkilökunnan jäsenten mielestä olen todellinen sydäntenmurskaaja. Tässä muutamia oppilaiden kommentteja työstäni koulukoirana:

”Tosi kivaa!”

”Leevi on niin kiva virkistys! Ei aina pelkkä opettaja tunnilla.”

”Lisää asuja, koska ne on niin söpöjä.”

”Leevi on kiva koira!”

”Leevin läsnäolo rauhoittaa.”

”Ei tee mieli huutaa ettei Leevi säikähdä. Koirilla on kuitenkin niin paljon parempi kuulo.”

”Kiva tulla enkuntunnille kun Leevi on siellä”

”Leevi on koulun pomo!”

”Joo! Tule useammin kouluun!”

IMG_4588

Ja tässä muutaman opettajan kommentit:

”Pitää aina huomioida allergikot – tosin vaatteissa tulee ihan sama määrä allergeeneja.”

”Leevi luo tunnelmaa ja rikkoo jäätä.”

”Eläinpedagogiikkaahan tutkitaan jatkuvasti, ei niitä turhaan kouluun tuoda.”

”Aina kun näen Leevin, sydämessäni läikähtää lämpö ja mieliala kohoaa saman tien!”

”Kaikki Leevin hassut asut herättää mussa rakkautta!”

Tässä vielä muutama linkki, joista löydät tietoa muista koulukoirista. Ehkä minäkin pääsen joskus lehteen!

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2010/08/03/koulukoirat-mukana-arjessa

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/koulukoira-rauhoittaa-tunnelman-luokassa/1955890

Tampereen yliopisto: viihtyvyys koiraluokissa –
https://tampub.uta.fi/bitstream/handle/10024/94399/gradu01720.pdf?sequence=1

Lauttasaaren yhteiskoulun tietosuojaseloste

Henkilötietolainsäädännön mukainen tietosuojaseloste (erit. henkilötietolaki, 523/1999, 10 ja 24 §). (seloste päivitetty 15.05.2018)

  1. Rekisterinpitäjä

Lauttasaaren yhteiskoulun kannatusyhdistys ry (jäljempänä Lauttasaaren yhteiskoulu), Y-tunnus: 0116665-1 Isokaari 19, 00200 Helsinki Puhelin: 09 6841 270 (toimisto)

  1. Rekisteriasioita hoitava henkilö

toimistosihteeri Sarita Hotanen
Puhelin: 09 6841 270 toimisto@lauttasaarenyhteiskoulu.fi

  1. Rekisterin nimi

Lauttasaaren yhteiskoulun toimintaan perustuva henkilörekisteri.

  1. Henkilötietojen käyttötarkoitus

Henkilötietoja käsitellään koulun toimintaan liittyvien asioiden hoitamiseen ja analysointiin, koulun kehittämiseen, suunnittelemiseen ja yhteydenpitoon.

Tietojen luovuttaminen yhteistyökumppaneille voi lähtökohtaisesti tapahtua vain sellaisiin tarkoituksiin, jotka tukevat rekisterin toiminta-ajatusta ja joissa tietojen käyttötarkoitus ei ole yhteensopimaton Lauttasaaren yhteiskoulun toiminnan kanssa.

  1. Rekisterin tietosisältö

Rekisteriin sisältyy seuraavat tietosuojaselosteet:

Hallinto:
* Henkilöstörekisteri
* Opiskelijatietorekisteri (Primus)
* Kurssipäiväkirjat
* Todistukset
* Stipendit
* Riemuylioppilaat

Opetuksen järjestäminen
* Koulukuvaukset
* Rangaistukset
* Opintomatkat
* Leirikoulut
* TET-sopimukset
* Ainevalintakortit

Opiskeluhuolto:
* Yksilöllisen opiskeluhuollon rekisteri
* Ruoka-aineallergiat

Tiedotus
* Sosiaalisen median tilit (Facebook, Instagram, Twitter, Youtube)
* Kotisivut
* Vuosikirja

Turvallisuus
* Valvontakameratallenteet
* Turvallisuussuunnitelma

Jokaisesta rekisteristä on erillinen tietosuojaseloste.

  1. Säännönmukaiset tietolähteet

Rekisteröityä koskevia henkilötietoja kerätään ja päivitetään rekisteröidyltä itseltään tai hänen huoltajaltaan ja tarkoituksenmukaisista viranomaisrekistereistä.

  1. Tietojen luovuttaminen ja siirtäminen

Tietoja voidaan rekisterinpitäjän harkinnan perusteella luovuttaa kulloinkin voimassaolevan lainsäädännön sallimissa ja velvoittamissa rajoissa.

Tietoja voidaan luovuttaa myös toimivaltaisten viranomaisten tai muiden tahojen esittämien vaatimusten edellyttämällä, voimassaolevaan lainsäädäntöön perustuvalla tavalla tai tieteellistä tutkimusta varten.

Tietoja voidaan siirtää rekisterinpitäjän valikoimille yhteistyökumppaneille, jotka käsittelevät tietoja rekisterinpitäjän lukuun, osapuolten välisen yhteistyösopimuksen perusteella. Tällöin tietojen käsittelijällä ei ole oikeutta käsitellä siirrettyjä tietoja omaan lukuunsa, omissa henkilörekistereissään.

Tietoja ei pääsääntöisesti siirretä Suomen ulkopuolelle.

  1. Rekisterin suojaus

Sähköisesti käsiteltävät rekisterin sisältämät tiedot ovat palomuurein, salasanoin ja muiden tieto-turvan toimialalla yleisesti hyväksyttävin teknisin keinoin suojattuja. Manuaalisesti ylläpidettävät aineistot sijaitsevat tiloissa, joihin on asiattomilta pääsy estetty.

Ainoastaan yksilöidyillä rekisterinpitäjän ja sen toimeksiannosta ja lukuun toimivien yritysten työntekijöillä on pääsy rekisterin sisältämiin tietoihin rekisterinpitäjän myöntämällä käyttöoikeudella.

 

  1. Tarkastus-, kielto- ja korjausoikeus

Rekisteröidyllä on henkilötietolain mukainen oikeus tarkastaa, mitä häntä koskevia tietoja rekisteriin on talletettu. Rekisteröidyn pyynnöstä teemme henkilötietoihin tarpeelliset oikaisut ja täydennykset tai poistamme käsittelyn tarkoituksen kannalta virheelliset, tarpeettomat, puutteelliset tai vanhentuneet tiedot. Tietojen tarkastus ja päivitys tapahtuu ottamalla yhteys toimistoon. Pyynnön tulee olla kirjallinen ja allekirjoitettu.

 

  1. Tietosuojaselosteen muuttaminen

Lauttasaaren yhteiskoulu kehittää toimintaansa jatkuvasti ja pidättää siksi oikeuden muuttaa tätä tietosuojaselostetta ilmoittamalla siitä palveluissa. Muutokset voivat perustua myös lainsäädännön muuttumiseen. Lauttasaaren yhteiskoulu suosittelee rekisteröityjä tutustumaan tietosuojaselosteen sisältöön säännöllisesti.